Yatay-Dikey Geçiş ve İntibak Komisyonu

1.AMAÇ

Bu komisyonun amacı Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümüne yatay-dikey geçiş ile başvuru yapan öğrencilerin geçiş, muafiyet ve intibak işlemlerini yapmak, yapılan işlemleri raporlamak ve raporları Hemşirelik Bölüm Başkanlığı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Yönetim Kuruluna sunmaktır.

2.FAALİYETLER

Kurumlar arası yatay geçiş ile başvuru yapan öğrencilerin belgelerini incelemek, geçerli başvurusu olan adayların puanlarına göre asil ve yedek öğrencileri belirleyerek ön değerlendirme tutanağı hazırlamak,

Merkezi yerleştirme puanı (Ek-1 Madde ) ile yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin belgelerini incelemek, geçerli başvurusu olan adayların puanlarına göre asil ve yedek öğrencileri belirleyerek ön değerlendirme tutanağı hazırlamak,

Muafiyet ve intibak talebinde bulunan öğrencilerin dilekçeleri/durumları incelenerek muaf tutulacağı dersler ile başarı notlarını belirlemek, raporlamak, Hemşirelik Bölüm Başkanlığı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Yönetim Kuruluna sunmak.

3.KOMİSYONUN ÇALIŞMA ŞEKLİ

Eğitim-öğretim yılı içerisinde gerekli görüldüğü durumlarda toplanır ve görüşmeleri raporlar.

Yatay-dikey geçiş başvuru ve değerlendirme takvimine bağlı kalınarak çalışmalarını iş akış şemalarına göre yürütür.

Yatay-dikey geçiş ön değerlendirme sonuçlarını ve intibak işlemlerini raporlayarak Hemşirelik Bölüm Başkanlığı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Yönetim Kuruluna sunar.

Ders muafiyeti talebinde bulunan öğrencilerin dilekçelerini inceleyerek, öğrencilerin daha önce okudukları derslere karşılık muaf olacakları dersleri, kredilerini ve başarı notlarını belirleyip raporlayarak Hemşirelik Bölüm Başkanlığı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Yönetim Kuruluna sunar.

Her eğitim-öğretim yılı sonunda çalışmalarına ilişkin rapor hazırlar ve Sürekli İyileştirme Komisyonuna sunar.

4.KOMİSYON BAŞKANI VE ÜYELERİ

Başkan:

Doç. Dr. Seda KURT (İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı)

Komisyon Üyeleri:

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep KIZILCIK ÖZKAN  (Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı)

Dr. Öğr. Üyesi Figen ÇALIŞKAN (Hemşirelik Eğitimi Anabilim Dalı)

Arş. Gör. Dr. Duygu SOYDAŞ  (Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı)

Arş. Gör. Dr. İlker Murat AVCIBAŞI (Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı)

5.DOKÜMANLAR

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi

Yatay-Dikey Geçiş İş Akış Şeması

Muafiyet ve İntibak İş Akış Şeması

Ders Muafiyet Dilekçesi

Bu içerik 25.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1946 kez okundu.