19. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi

Çok Değerli Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler,

2001 yılından beri her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi’nin bu yıl 19.’sunu 20-22 Nisan 2020 tarihlerinde tarih ve kültür başkenti Edirne’de Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde yapmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi, ülkemizin dört bir yanındaki üniversitelerde eğitimini sürdürmekte olan hemşirelik öğrencileri arasında bilimsel, sosyal, kültürel etkileşim ve işbirliğini arttırma, hemşirenin geleneksel rollerinin yanı sıra araştırmacı rolünün de ortaya konulmasına olanak sağlama, öğrencilere farklı bir şehrin doğasını, tarihi ve kültürel özelliklerini öğrenme ve yaşama fırsatı verme gibi özellikleriyle çok değerlidir. Bu yılki kongre teması “Günümüzden Geleceğe Her Yönüyle Hemşirelik” olarak belirlenmiş olup hemşireliğin her alanında yapılan çalışmalara yer verilecektir. Öğrencilerimizin, geleceğin hemşireleri olarak mesleki bilgilerinin arttırılması ve gelişimlerinin sürdürülmesinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal yönlerinin de geliştirilmesine katkıda bulunacak bir kongre programı hazırlamaktayız.

Osmanlı İmparatorluğu’na 93 yıl başkentlik yapmış olan Edirne, UNESCO Dünya Mirası şehirleri arasında metrekareye düşen tarihi eser bakımından ilk sıralarda yer alan bir şehirdir. Tarihi geçmişimizin görkemli anıtsal yapılarını ve tarihi dokusunu günümüzde de muhafaza eden camileri, köprüleri, tarihi çarşıları ve kervansaraylarıyla eşi benzeri bulunmayan  şehirlerimizdendir. Özellikle her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Selimiye Camii ve Külliyesi ile döneminin sağlık ve sosyal yardım anlayışını en iyi şekilde yansıtan tıp medresesi, şifahane, eczane, mutfak, poliklinikler gibi bölümlerden oluşan ve Üniversitemiz tarafından Sağlık Müzesi’ne dönüştürülen Sultan II. Bayezıd Külliyesi mutlaka görülmeye değer yapıtlardandır. Günümüzden 532 yıl öncesine dek uzanan çeşitli sağlık, bakım ve tedavi yöntemlerine ilişkin çarpıcı bilgiler öğrenebileceğiniz Sağlık Müzesi’ni ziyaret etmek hemşirelik öğrencilerimizin mesleki bilgi ve gelişimine ayrı bir değer katacaktır.

Bu kongrenin 2020 yılında Edirne gibi tarihi ve kültürel geçmişinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de göz kamaştıran, ülkemizin kuzeybatısında bulunan coğrafi konumu ile Balkanlara ve Avrupa’ya açılan sınır şehrimizde yapılması siz değerli katılımcılar için de bu şehri görme ve yaşama açısından  güzel bir fırsat olacaktır.

20-22 Nisan 2020 tarihlerinde Edirne’de buluşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle selamlıyoruz.

Prof.Dr. Özgül Erol Öğrenci Beyza Nur Girgin
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hemşirelik Bölüm Başkanı
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hemşirelik Bölümü Öğrenci Temsilcisi

Etkinlik Tarihi
20-22 Nisan  2020

Erken Kayıt Son Tarih
21 Şubat 2020

Bildiri Gönderim Son Tarihi
2 Mart 2020

https://www.uhok2020.com
Bu içerik 07.02.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 669 kez okundu.