25 KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Hemşirelik Bölümümüz; Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği AD. Başkanı ve Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hatice KAHYAOĞLU SÜT moderatörlüğünde düzenlenen “25 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” paneli 28 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Doç. Dr. Hatice KAHYAOĞLU SÜT açılış konuşmasında kısaca merkez tanıtımını yaptıktan sonra; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Edirne İli Eylem Planındaki yerlerini, projelerini, Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili Türkiye ve Dünya verilerini, bilimsel kanıtlar eşliğinde paylaştı. Konuşmanın ardından Edirne İl Jandarma Komutanlığından Jandarma Astsubay Üst Çavus Canset DİKE, KADES uygulamasını tanıtarak, öğrencilere uygulamayı indirmelerini tavsiye etti. İlk Panelist  Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ŞÖNİM Kuruluş Müdürü Nihan ERTAN “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sosyal Hizmet Uygulamaları (ŞÖNİM)”, ikinci Panelist Adalet Bakanlığı Edirne Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Birimi Yetkili Uzmanı Ayşe ULUCAK “Kadına Yönelik Şiddette Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri”, üçüncü Panelist Edirne Barosu Avukatı Özge HAZIR “Kadına Şiddetle Mücadelenin Hukuki Boyutları” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Panel konuşmacıları Nihan ERTAN, Ayşe ULUCAK ve Av. Özge HAZIR’a teşekkür belgeleri takdim edildi. Panel sonunda katılımcılar Balkan Kongre Merkezi Giriş Alanında bulunan; Edirne İl Jandarma Komutanlığı KADES eğitim standı ile Edirne Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SODAM) Kursiyerleri tarafından hazırlanan ürün standlarına davet edildi. Panel; Üniversitemizde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” farkındalığı adına başarı ile sonlandırıldı.
Bu içerik 29.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.