Bölümümüz öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından "Kadın Sağlığı Eğitimi" düzenlenmiştir.

Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersini alan 3. Sınıf öğrencileri Adem Demir, Canan Akçakır, Merve Güler tarafından öğretim elemanlarının desteği ile 12-19 Ekim 2021 Saat 09:30-12:00 arası Edirne Belediyesi Kadın Merkezi İşbirliği ile Mor Ev Kadın Atölyesi ve Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kursu kursiyer kadınlarına yönelik kadın sağlığı eğitimi düzenlenmiştir. Eğitim öncesi kursiyer kadınların eğitim gereksinimleri sorgulanmıştır. Eğitim gereksinimleri doğrultusunda Menstrual Siklus Döngüsü, Genital Enfeksiyon, Aile Planlaması Yöntemleri konularında ve ek olarak Kendi Kendine Vulva Muayenesi, Pelvik Taban Kas Egzersizleri, Emzirme Eğitimi konularında sunum ve soru-cevap şeklinde eğitimler öğrenciler tarafından verilmiştir. Kursiyer kadınlar tarafından eğitim ilgi ile karşılanmış ve çok memnun olduklarını belirtmişlerdir.
Bu içerik 10.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 157 kez okundu.