Doç. Dr. Seher ÜNVER'in Faydalı Model Buluşu

Bölümümüz Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher ÜNVER'in yürütücülüğünde ve mezun yüksek lisans öğrencisi Simge RAHIME AKTÜRK’ün araştırmacılığında gerçekleştirilen, TÜBAP Mülkiyet Hakları ve Patent Desteği Projesi tarafından desteklenen "Bir Yürüteç" başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Faydalı Model Belgesi almaya hak kazandı ve tescillendi.
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nün faydalı model sahibi olarak yer aldığı buluş, özellikle sağlık bakımının sunulmakta olduğu tüm alanlarda kullanıma uygun özellikler içermekte olup, yürüme desteğine gereksinim duyan hasta/yaslı/fiziksel gücü yetersiz bireylerin yürümelerine destek olma, kolaylık kazandırma ve yürüyüş güvenliği sağlama özelliklerine sahiptir.
Bu içerik 01.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 104 kez okundu.