Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi Kapsamında İş Yeri Gezisi Düzenlendi.

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği dersi uygulamaları kapsamında 11-12-18-25 Mayıs 2023 tarihlerinde hemşirelik 4. sınıf öğrencileri ile Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Kübra İNCİRKUŞ, Arş. Gör. Dr. Deniz EREN ve Arş. Gör. İlker Murat AVCIBAŞI rehberliğinde Olin Edirne Yağ ve Edirne Modavizyon Tekstil fabrikalarına işyeri ziyaretleri düzenlenmiştir. Bu kapsamda 11 ve 18 Mayıs 2023 tarihlerinde 42 öğrenci ile Olin Edirne Yağ fabrikasında işyeri hekimi Dr. Muhammet Özeker tarafından verilen bilgilendirme sonrasında fabrika gezilerek ziyaret tamamlanmıştır. Modavizyon tekstil fabrikasına 12 ve 25 Mayıs 2023 tarihlerinde 43 öğrenci ile yapılan ziyarette, işyeri hekimi Dr. Bora Daysal tarafından verilen bilgilendirmeden sonra fabrika gezilmiştir. Toplamda 85 öğrencinin katıldığı ziyaretlerde öğrencilere işyeri hekimliği ve hemşireliği hizmetleri, işe giriş ve periyodik muayeneler, işyeri risk tanılaması, fiziksel, kimyasal, psikolojik risk faktörleri, güvenlik önlemleri, kullanılan koruma ekipmanları, acil uygulamalar, iş kazası prosedürü ve meslek hastalıklarına yaklaşım, bildirim mekanizmaları gibi konularda bilgilendirme yapılarak, soruları yanıtlanmıştır.

Bu içerik 30.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 212 kez okundu.