Hemşirelik Bölümümüzde Mezuniyet Heyecanı

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni, 1 Haziran 2018’de, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İki bölüm halinde gerçekleşen etkinliğin birinci bölümünde Hemşirelik bölümümüz ile Beslenme ve Diyetetik bölümünün, ikinci bölümde ise Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Sağlık Yönetimi bölümlerinin mezuniyetleri gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Çalıyurt, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Genel Sekreter Yardımcılarımız Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile akademisyenler, idari personeller, öğrenciler ve veliler katıldı.
Mezun öğrenciler adına fakülte ve bölüm birincimiz Mine Topak bir konuşma gerçekleştirdi. Mine Topak konuşmasında “Hepimiz mezun unvanını hak edebilmek için büyük çabalar sarf ettik. Stajlar, uykusuz sınav haftaları, bakım planları, vaka çalışmaları ve daha nicesi… En önemlisi tüm bunları yaparken siz değerli hocalarımızın desteği üzerimizden hiç eksik olmadı. İçimizdeki ışığı gördünüz ve her zaman yanımızda oldunuz. Bunun için sizlere minnettarız.” dedi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Çalıyurt konuşmasında “4 yıl önce lise mezunu olarak aldığımız öğrencileri gün gün, saat saat pratik ve uygulamalar yaparak, onlara rol model olarak yetiştiren hocalarımız, bugün öğrencilerimizi üniversite mezunu olarak siz değerli ailelere teslim ediyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları sadece mezun olmayıp aynı zamanda meslek sahibi de oluyor. En kısa zamanda ülkemizin farklı yerlerinde meslektaşlarımız olarak göreve başlayacaklar. Bir tıp hekimi olarak sağlık alanında çalışmanın hassasiyetini buradan öğrencilerimize bir kez daha yeniliyorum. Sağlık alanı sürekli dikkat ve sabır gerektirir. Mezun öğrencilerimize en az sıkıntıyı yaşamaları için tavsiyem bir çizgiyi takip etmeleridir. O çizgi de Atatürk’ün çizdiği yoldur. Bu çizgide ilerlerken meslek ahlakı ve etiğine de uyarlarsa huzurla mesleklerini yerine getirirler. “diyerek öğrencileri yetiştiren ailelere teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Trakya Üniversitesi 49.000 öğrencisinin yanı sıra 2.650 uluslararası öğrencisiyle, Balkanlardan en çok öğrencisi olan Türk üniversitesi olarak, bölgenin en önemli eğitim kurumu. 1.100 yataklı hastanesi, oturmuş kadrosu, Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi değerleriyle aynı zamanda bölgenin en önemli sağlık kurumu. Üniversitemiz hem eğitimde hem de hastalara hizmette bir öncü kuruluş. Edirne 1361’de başkent olmuş, 92 yıl başkentlik yapmış, bu süre zarfında Adriyatik Denizi’ne kadar Balkanları ve İstanbul'u fethetmiş bir şehir. Bağrından Fatih'i doğurmuş, büyütmüş, yetiştirmiş bir şehir. Bu şehre dikkatli baktığınızda medeniyetimizin birçok izini görürsünüz. Sağlık Müzesi'ne baktığınızda 1488’de su sesi, müzik ve kokuyla hastaları tedavi eden, insana ve bilime değer verilen çok önemli bir sağlık merkezini görürsünüz. Kırkpınar'a baktığınızda gücün, kuvvetin ne demek olduğunu görürsünüz. Selimiye'ye baktığınızda mimaride, mühendislikte, sanatta ne kadar ileri bir zirveyi yakaladığımızı görürsünüz. Edirne belki dört işgal ile Osmanlı'nın son zamanlarını da yaşamış bir şehir ama Cumhuriyet’le beraber bu medeniyet tekrar ayağa kalkıyor ve işte o medeniyetin yeni filizleri, yeni tohumları yetişiyor bugün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Türk evladı kendi ecdadını tanıdıkça büyük işler yapacak kuvveti kendinde bulacaktır.’… Lise mezunu olarak gelmiş, hocalarının ellerinde ilmek ilmek işlenerek bugün meslek sahibi olmuş bu güzel evlatlarımız da vatana, millete hayırlı birer evlat olarak yetişti. Sevgili mezunlarımız, biliyorsunuz bilgi çok çabuk eskiyor. Artık siz aslında hiç bitmeyecek bir öğrencilik yoluna çıktınız. Bilgilerinizi yenilemeyi asla unutmayın. İnsan ve sağlık mesleğiniz çok kutsal. En iyi ilacın güler yüz ve tatlı dil olduğunu unutmayın, güzel dostlar ve hayır duaları biriktirin. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” diyerek öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen aileleri tebrik etti.
Tören, fakülte ve bölüm birincimiz Mine Topak’ın yaş kütüğüne mezuniyet plakasını çakması, fakülte 3.  ve hemşirelik bölüm 2’ncimiz Berna Ercan’ın, hemşirelik bölüm 3’ncülerimiz Ecem Özdemir, Esra Cumur ve Sibel Demirci’nin plaketlerini alması, hemşirelik bölümümüzden geçtiğimiz nisan ayında emekli olan hocamız Öğr. Gör. Ülkü Özbek’in plaketinin takdim edilmesi, mezun öğrencilerimize mezuniyet belgelerinin verilmesi ve Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Serap Ünsar’ın mezunlarımıza meslek andını okutmasıyla sona erdi.
 
Ek Resimler
Bu içerik 01.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1598 kez okundu.