Meme Kanseri ve Akciğer Kanseri Farkındalık Etkinliği gerçekleştirildi.

“Meme Kanseri ve Akciğer Kanseri Farkındalık Etkinliği”; Ekim “Meme Kanseri”, Kasım “Akciğer Kanseri” farkındalık ayı kapsamında; Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları, lisansüstü öğrenciler ve 19 hemşirelik bölümü öğrencisinin katılımı ile düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında; farkındalık oluşturmak amacı ile Trakya Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari çalışanları ile görüşmeler yapılmıştır. Görüşmelerde; bireylere kanserden korunma, erken tanıdan faydalanma, meme ve akciğer kanseri belirtileri hakkında bilgilendirmeler yapılmış, sorulan sorular cevaplandırılmıştır. Ayrıca, görüşme yapılan bireylere kanserden korunma, meme ve akciğer kanseri belirtileri ve erken tanı ile ilgili 300 adet broşür dağıtılması ile kanserden korunmanın önemi ile ilgili farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır.

Bu içerik 26.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 243 kez okundu.