Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Rehber Hemşire Eğitimi Başarıyla Gerçekleştirildi

22 Şubat 2024 Perşembe günü, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Toplantı Salonu'nda Rehber Hemşire Eğitimi düzenlendi. Saat 13:00'da başlayan bu eğitim, öğrencilerin klinik uygulamalarda daha etkin ve verimli olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Eğitim, klinik alanlarda olumlu bir öğretim ortamı oluşturmayı ve öğrencilerin öğrenim sürecini kolaylaştırmayı hedefledi.

Eğitim programı, hemşirelik bölümü programının genel bir tanıtımıyla başladı ve programın hedeflediği çıktılar üzerinde duruldu. Rehber hemşirelerin tanımı, rolleri ve klinik pratikteki önemi vurgulandı. Ayrıca, etkili iletişim becerileri, zaman yönetimi ve klinik eğitimlerde karşılaşılabilecek risklerin yönetimi gibi konular ele alındı. Program, klinik uygulamalarda kullanılan değerlendirme formlarının tanıtımıyla son buldu.

Bu eğitimle, hemşirelik öğrencilerinin klinik ortamlarda daha donanımlı ve bilinçli hareket etmeleri, aynı zamanda olası riskleri önceden tespit edip yönetebilmeleri amaçlanmaktadır. Bölümümüz, bu tür eğitimlerle hemşirelik eğitiminde kalitenin artırılmasını ve öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Bu içerik 23.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 226 kez okundu.