Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden Arnavutluk Elbasan Alexander Xhuvani Üniversitesine Ziyaret

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ümmü Yıldız Fındık, Dr. Öğretim Üyesi Seher Ünver, Dr. Öğretim Üyesi Sacide Yıldızeli Topçu ve Dr. Araştırma Görevlisi Zeynep Kızılcık Özkan ile 11 öğrenci tarafından 27 Mayıs 2018 - 01 Haziran 2018 tarihleri arasında, Arnavutluk Elbasan “Alexander Xhuvani” Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.
Elbasan “Alexander Xhuvani” Üniversitesi ziyareti kapsamında, Rektör Prof. Dr. Skender Topi ve Rektör Yardımcısı Prof. Asoc. Dr. Peçi Naqellari, Tıbbi Teknik Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Asoc. Dr. Shelqim Hidri, Tıbbi Teknik Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Asoc. Dr. Petrit Biberj ve Dr. Zamira Çabiri, Hemşirelik Bölüm Başkanı PhD. Elona Gaxhja ve fakülte öğretim üyeleri ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörü PhD. Cand. Eda Çela ve Dış İlişkiler Birimi uzmanları Ma. Algerta Plakaxhiu ve MSC. Eris Ibershimi ile bir araya gelindi. Ziyaretler sırasında Elbasan “Alexander Xhuvani” Üniversitesi hemşirelik öğrencileri ile tanışıldı ve öğrencilerimiz ile etkinlik süresince etkileşim kurmaları sağlandı. Fakülte ziyaretinde derslik, kütüphane, teletıp birimi ve kampüs ziyaretleri yapıldı. Hastane ziyaretinde acil birim, ameliyathane, cerrahi servisler ve bu birimlerin işleyişleri öğretim üyelerimize birim yetkilileri tarafından tanıtıldı. Elbasan “Alexander Xhuvani” Üniversitesi hemşirelik öğrencileri tarafından da öğrencilerimize hastane servisleri gezdirildi. Ziyaret programında yer alan şehir ziyaretinde Elbasan Kalesi ve Kral Camii gibi ilin önemli tarihi mekanları gezildi ve dış ilişkiler birimi yetkilileri ve cami imamı tarafından tarihi ve kültürel özelliklere ilişkin açıklamalar yapıldı. Etkinliğin 4. gününde “Nursing Students Meeting Conference” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferansta Türkiye ve Arnavutluk’taki lisans ve yüksek lisans hemşirelik eğitimi ile hemşirelerin çalışma koşullarına yönelik sunumlar yapıldı. Sunumlar sırasında öğrencilerimizden Iva Boksi ve Blerim Budakova tarafından çeviri desteği sağlanarak, konferans Türkçe, İngilizce ve Arnavutça olmak üzere 3 dilde gerçekleştirildi. Yapılan sertifika takdimlerinin ardından konferans tamamlandı. Her iki üniversite arasındaki işbirliğinin güçlenmesi, öğrenci değişimlerinin ve ortak bilimsel etkinliklerin devamlılığının sürdürülmesi yönünde kararlar alındı.
Etkinliğin düzenlemesinde katkısı ve desteği bulunan Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne, Dış İlişkiler Birimi yetkililerine, ulaşımın sağlanmasında emeği geçen şoförlerin yanı sıra, bizleri her yönüyle kusursuzca ağırlayan ve iki kurum arasındaki işbirliğinin güçlenmesinde olumlu katkıları bulunan başta Rektör Prof. Dr. Skender Topi, Dekan Prof. Asoc. Dr. Shelqim Hidri olmak üzere Elbasan “Alexander Xhuvani” Üniversitesi’nin tüm ekibine ve öğrencilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Ek Resimler
Bu içerik 07.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 982 kez okundu.